Živjeti bez nasilja

Kako pomoći djeci da izađu na kraj sa zadirkivanjem i nasilničkim ponašanjem

Osnovni podaci o knjizi

ISBN:
978-953-6097-03-6
Autor:
Evelyn M. Field
Opseg:
272 str.
Uvez:
meki
Format:
16,5 x 23,5 cm
Cijena:
22,30 €
Naruči knjigu

Cilj ovog priručnika jest pomoći djeci da prevladaju štetne posljedice zadirkivanja i nasilnog ponašanja i steknu znanja i vještine kojima će se služiti cijelog života. Posebne, jako zabavne aktivnosti omogućuju djeci da primijene metode koje su učinkovite u situacijama u kojima se javlja nasilno ponašanje. Knjiga je namijenjena roditeljima i djeci u dobi od šest do osamnaest godina.

Knjiga Živjeti bez nasilja temelji se na "Šest tajni uspješnih međuljudskih odnosa", modelu od šest koraka koji je razvila Evelyn Field. On se pokazao silno uspješnim u njezinu savjetovateljskom radu s mladim ljudima u školi i privatnoj praksi. Prvi dio knjige, "Razumijevanje nasilništva", pomaže roditeljima da shvate što se događa kad je dijete zlostavljano i nudi korisne savjete o tome kako promijeniti djetov način razmišljanja kad ono ima osjećaj da se nalazi u bezizlaznoj situaciji.

Drugi dio knjige zasniva se na aktivnostima i upoznaje mlade čitatelje sa "Šest tajni knjige Živjeti bez nasilja": kako se suočiti sa svojim osjećajima; shvatiti zašto vas zadirkuju ; izgraditi samopoštovanje; postati samopouzdan komunikator; pripremiti "paket mjera"; i razviti mrežu podrške.

Dr. sc Michael Carr-Gregg, izvanredni profesor koji radi i u ustanovi Centre for Adolescent Health pri Royal Children Hospital u Melbournu ovim riječima govori o ovom priručniku:"Ova promišljena i krasna knjiga silno je korisna i izlazi iz tiska u pravom trenutku. Nudi mladim ljudima i njihovim odgojiteljima mnogo različlitih vještina, spoznaja i strategija, koje će im pomoći da se suoče s nasilništvom i zadirkivanjem. Ilustracije i aktivnosti morali bi pročitati svi roditelji koji žele omogućiti svojoj djeci da ovladaju socijalnim i emocionalnim vještinama koje će im pomoći da se suprotstave opasnostima koje ponekad vrebaju u školi i izvan nje."

Dr. sc. Ken Rigby, izvanredni profesor na University of South Australia i autor knjige Zlostavljanje u školama i što možemo učiniti, također pohvalnim riječima govori o knjizi: "Knjiga Živjeti bez nasilja sadrži mnoštvo maštovitih savjeta o tome kako se nositi s problemom zlostavljanja od strane vršnjaka u školi."

Evelyn Field je majka dvoje odrasle djece i psihologinja savjetovateljica u Melbourneu. Radi s djecom i odraslima od 1970-ih. Bila je školska psihologinja, a sad ima privatnu praksu i intenzivno radi s mladim ljudima koji su žrtve zadirkivanja i nasilnog ponašanja. Evelyn je razvila model od šest koraka, koji pomaže djeci da izađu na kraj s posljedicama nasilništva i ovladaju tehnikama koje će im pomoći da se zaštite u budućnosti.