Socijalno-emocionalne aktivnosti za djecu i adolescente

116 radnih listova i vježbi za razvoj vještina koje potiču osjećaj sigurnosti, povezanosti i osnaženosti

Osnovni podaci o knjizi

ISBN:
978-953-6097-24-1
Autor:
L. Weed Phifer i L. K. Sibbald
Opseg:
188 str.
Uvez:
meki, šivan u hrptu
Format:
21,6 x 28 cm
Cijena:
30,66 €
Naruči knjigu

"Postoje rane koje se nikada ne pojavljuju na tijelu, ali su dublje i bolnije od bilo čega što krvari."

Laurell K. Hamilton, američka spisateljica

Djeca i adolescenti koji su opterećeni štetnim iskustvima iz prošlosti mogu čak i obične svakodnevne događaje doživljavati kao prijetnju. Dolazi do pokretanja primarnih reakcija borbe, bijega ili blokade. Te reakcije mogu se manifestirati na mnogo načina: od eksplozivnog djeteta koje odmah burno reagira na manje prepreke do bojažljivog adolescenta koji se ne želi odvojiti od roditelja jer je zabrinut za svoju sigurnost. Izloženost traumi, stresu i boli može onemogućiti djeci da rješavaju probleme s kojima se suočavaju u životu.

Ova zbirka aktivnosti može pomoći djeci i adolescentima da razviju socijalno-emocionalne vještine koje će im pomoći da prevladaju traumatska iskustva.

Priručnik se sastoji od šest poglavlja i donosi 116 jednostavnih aktivnosti usmjerenih na rješenje i radnih listova osmišljenih na temelju znanja o traumi koji potiču razvoj sljedećih vještina:

- izgradnja osjećaja sigurnosti u svom okružju

- njegovanje povjerenja i pozitivnog poštovanja

- razvijanje zdravih vještina za suočavanje sa stresom

- traženje puteva za rješavanje problema

- poticanje osobne osnaženosti, samopouzdanja i očuvanje tjelesnog i mentalnog zdravlja.

O autoricama:

Dr. sc. Lisa Weed Phifer je ugledna licencirana školska psihologinja i autorica koja pruža usluge zaštite mentalnog zdravlja školskoj djeci i adolescentima. Autorica je knjiga CBT Toolbox for Children and Adolescents i The Parenting Toolbox.

Laura K. Sibbald je licencirana logopedinja koja ima veliko iskustvo u pružanju podrške učenicima i obiteljima i njihovim socijalno-emocionalnim potrebama u socijalnoj komunikaciji. Lisa je i suautorica knjige The Parenting Toolbox.