Politika

Vrlo kratak uvod

Osnovni podaci o knjizi

ISBN:
978-953-6097-21-0
Autor:
Kenneth Minogue
Opseg:
166 str.
Uvez:
meki, šivan u hrptu
Format:
14 x 21 cm
Cijena:
138,60
Naruči knjigu

Ovaj uvodni priručnik o politici objašnjava temeljne političke pojmove i daje prikaz razvoja politike od antičkih vremena do dvadeset i prvog stoljeća. Riječ je o hrvatskom prijevodu najprodavanije knjige iz biblioteke "Vrlo kratki uvodi" nakladnika Oxford University Press.

Kenneth Minogue najprije se bavi Grcima i Rimljanima i njihovim shvaćanjem građanstva i patriotizma. Nakon toga govori o kršćanstvu, nastanku moderne države i postizanju ravnoteže moći u odnosima među državama. Slijede poglavlja o političkom aktivizmu, strankama, doktrinama, demokraciji i ideologiji, a na kraju saznajemo što možemo očekivati od politike u dvadeset i prvom stoljeću.

Pisana živim, preciznim i odmjerenim stilom, svojom prodornošću uvida, snagom formulacije i metaforičkom slikovitošću, knjiga rasvjetljuje mnoga važna i sporna politička pitanja. Može biti od velike koristi nastavnicima društveno-humanističkih predmeta, studentima, novinarima, samim političkim akterima i svima koji žele dobiti jasan, pristupačan i zanimljiv uvid u važno područje koje se tiče svih nas kao građana.

"Prekrasno napisana knjiga."

William Maley, Policy

"Sjajna i nenametljiva demonstracija velike erudicije i ljudskog intelekta."

Neil O'Sullivan, University of Hull

Kenneth Minogue je bio profesor političke znanosti na prestižnom fakultetu London School of Economics and Political Science od 1984. do 1995. godine. Bio je član upravnog odbora institucije Centre for Policy Studies (1983.-2009.) Važnija djela su mu "The Servile Mind: How Democracy Erodes the Moral Life", "The Liberal Mind", "Nationalism", "The Concept of a University" i "Alien Powers: The Pure Theory of Ideology". Napisao je i brojne znanstvene radove iz područja političke teorije.