Odgoj djevojčica

Zašto su djevojčice različite i kako im pomoći da budu sretne i jake kad odrastu

Osnovni podaci o knjizi

ISBN:
978-953-6097-05-0
Autor:
Gisela Preuschoff
Opseg:
192 str.
Uvez:
meki
Format:
15,5 x 23 cm
Cijena:
18,81 € (141,75 kn)
Naruči knjigu

U ovoj iskreno napisanoj knjizi psihologinja i autorica brojnih knjiga o odgoju djece Gisela Preuschoff razmatra važna pitanja o odgoju djevojčica u današnjem svijetu:

- ključni emocionalni i tjelesni aspekti razvoja djevojčica, od najranijeg djetinjstva do adolescencije;

- razlike u ponašanju između dječaka i djevojčica;

- važnost bliske povezanosti s vašom kćeri,

- važnost oca u životu kćeri;

- kako samopoštovanje može smanjiti strahove vaše kćeri;

- kako izabrati školu pogodnu za djevojčice;

- kako voditi brigu o kćeri u burnim tinejdžerskim godinama;

- kako se suprotstaviti negativnim porukama koje djevojčice dobivaju o svom mjestu u društvu.

U knjizi Odgoj djevojčica Gisela Preuschoff donosi i životne priče iz stvarnih obitelji i potiče roditelje da prepoznaju posebne talente svoje kćeri. Ona kaže: "Svako dijete pokušava ispuniti svoju životnu zadaću. Ta zadaća dolazi do izražaja kroz njegove interese, kroz ono što ga veseli, jer to veselje dolazi iz srca i ne mogu ga proizvesti nikakve izvanjske okolnosti. U odrasloj dobi mnogi ljudi... odriču se svoje životne zadaće. Na taj način ljudi ne mogu naći sreću...".

U predgovoru knjizi Steve Biddulph, poznati australski obiteljski terapeut, napisao je sljedeće: "Ova knjiga sadrži mnoštvo stvari koje će vas potaknuti na razmišljanje... Ono čega će se naša djeca sjećati, i ono što će ih jačati, su trenuci bliskosti, iskrenosti i mira koje provodimo s njima u metežu svakidašnjeg života... Postigli smo napredak u pogledu djevojčica, ali kao što to pokazuje ova sjajna knjiga, pred nama je još dug put."

Gisela Preuschoff je njemačka psihologinja i autorica više od dvadeset knjiga o odgoju djece, samopoštovanju, međuljudskim odnosima i komunikaciji. Već više od trideset godina radi kao obiteljska terapeutkinja i ima dvije kćeri. To joj je bogato iskustvo omogućilo da napiše ovu knjigu o odgoju djevojčica.