Kako ojačati dječji mozak

52 načina kako primijeniti ono što nam znanost kaže

Osnovni podaci o knjizi

ISBN:
978-953-6097-20-3
Autor:
dr. sc. Jill Stamm
Opseg:
132 str.
Uvez:
meki, šivan u hrptu
Format:
17,8 x 25,4 cm
Cijena:
17,84 €
Naruči knjigu

"Mozak je širi od neba."

Emily Dickinson, američka pjesnikinja

Ako želite da se djeca o kojoj skrbite dobro razvijaju, morate znati kako se stvaraju neuronske veze u mozgu od rođenja do dobi od šest godina i kako možete potaknuti njihov razvoj. Ova knjiga donosi lako razumljive informacije i znanstveno utemeljena istraživanja koja objašnjavaju što možete učiniti kako biste svakodnevno poticali razvoj mozga kod male djece. Ako se organizira u pravo vrijeme, učenje tijekom prvih šest godina djetetova života može biti pravi zlatni rudnik koji će potaknuti važan kognitivni i tjelesni razvoj čije će plodove dijete ubirati tijekom cijelog života..

Ako pročitate ovu knjigu koja donosi najvažnije informacije o razvoju mozga, saznat ćete osnovne stvari o tome kako mladi mozak sazrijeva i povezuje se sa svijetom. Uvidjet ćete da su u ovoj kritičnoj fazi važni pažnja, emocionalna povezanost i komunikacija. Nakon toga možete istražiti 52 jednostavno primjenjive strategije - po jednu za svaki tjedan u godini - koje će poticati dječji razvoj i pripremati djecu za učenje. Planskom primjenom novostečenih znanja o mozgu u radu s bebama, malom djecom i djecom vrtićke dobi moći ćete stvoriti iskru koja će obasjati njihov svijet!

Dr. sc. Jill Stamm je suosnivačica znanstvene ustanove New Directions Institute for Infant Brain Development i klinička izvanredna profesorica na Arizona State University u gradu Tempeu već više od 25 godina. Kreatorica je jedinstvene skupine proizvoda pod nazivom Brain Boxes, čiji je cilj pomoći odraslima da komuniciraju s malom djecom u svrhu poticanja zdravog razvoja dječjeg mozga. Međunarodna je predavačica specijalizirana za istraživanje mozga i članica savjetodavnog odbora serije kongresa pod nazivom Learning & the Brain.