Ja to znam i mogu

Kako poučavati socijalnim vještinama djecu koja imaju ADHD, teškoće u učenju ili Aspergerov sindrom

Osnovni podaci o knjizi

ISBN:
978-953-6097-14-2
Autor:
Janet Z. Giler
Opseg:
224 str.
Uvez:
meki, šivan u hrptu
Format:
21,5 x 28 cm
Cijena:
231,00
Naruči knjigu

Knjiga Ja to znam i mogu sadrži jednostavan program za roditelje i prosvjetne radnike koji im omogućuje poučavanje djece s posebnim potrebama pravilima socijalnog ponašanja, koja ta djeca često ne prepoznaju i ne razumiju. Za razliku od drugih programa socijalnih vještina, ovaj priznati pristup uči djecu da se promatraju očima kojima ih vide drugi ljudi. Bavi se svim aspektima socijalnih vještina, od govora tijela i značajki koje čine dobrog slušatelja do izlaženja na kraj sa zadirkivanjem, i jasno pokazuje što djeca moraju činiti da bi se uspješno uklopila u svoju okolinu.

Priručnik Ja to znam i mogu osmišljen je za rad s djecom u dobi od osam do trinaest godina. Autorica objašnjava složena pravila neverbalnog govora usredotočujući se na njihove sastavne dijelove koje djeca mogu lako razumjeti i usvojiti te opisuje najčešće socijalne pogreške koje čine djeca s posebnim potrebama. Ovaj program socijalnih vještina sastoji se od deset lekcija organiziranih u cjeline koje prate određeni slijed i pomažu djeci:

1. razumjeti prijateljstvo;

2. postati dobrim slušateljima;

3. koristiti se razgovornim vještinama;

4. razumjeti važnost govora tijela;

5. razumjeti ton glasa;

6. prepoznati prijateljsko ponašanje;

7. priključiti se postojećoj grupi ili aktivnosti;

8. izaći na kraj sa zadirkivanjem;

9. upravljati srdžbom;

10. razumjeti pravila ponašanja pri upotrebi mobitela i pravila za služenje internetom.

Program Ja to znam i mogu izložen je u obliku jednostavnog, praktičnog radnog priručnika koji sadrži radne listove za učenike. Ovaj priručnik bit će izuzetno koristan svim roditeljima, nastavnicima i stručnjacima koji rade s djecom s posebnim potrebama, uključujući ADHD, teškoće u učenju, Aspergerov sindrom i neverbalne teškoće u učenju.

Pohvala knjizi Ja to znam i mogu:

"Knjiga Ja to znam i mogu izvrstan je priručnik za roditelje i nastavnike koji rade s učenicima s problemom održavanja pažnje. Ovo izdanje donosi i materijale koji mogu pomoći djeci s Aspergerovim sindromom."

dr. Leonard Baca, profesor specijalne pedagogije na Sveučilštu Colorado

Dr. Janet Z. Giler radi već više od dvadeset i pet godina kao obiteljska terapeutkinja. Obučava roditelje, nastavnike i druge stručnjake za rad s djecom koja imaju ADHD, teškoće u učenju ili Aspergerov sindrom. Često gostuje na televiziji i radiju te sudjeluje u radu stručnih kongresa o poučavanju djece s ADHD-om i teškoćama u učenju.