Informacijska pismenost

Kako razlikovati činjenice od zabluda

Osnovni podaci o knjizi

ISBN:
978-953-6097-22-7
Autor:
S. Armstrong i P. Brunskill
Opseg:
200 str.
Uvez:
meki, šivan u hrptu
Format:
21,6 x 28 cm
Cijena:
26,34 € (198,45 kn)
Naruči knjigu

Opis knjige

Ovaj aktualni priručnik donosi strategije i lekcije koje mogu pomoći učenicima da usavrše vještine pretraživanja na internetu i nauče vrednovati i kritički razmišljati dok pretražuju, analiziraju i primjenjuju informacije iz brojnih digitalnih izvora. Ova knjiga prava je riznica informacija za svakog nastavnika i trebala bi se nalaziti na popisu literature svih onih koji se bave razvojem pismenosti u školama i koji shvaćaju da su se potrebe učenika promijenile i da će se nastaviti mijenjati u budućnosti. Autorice donose niz različitih aktivnosti i pripremljenih lekcija s istaknutim ishodima učenja, koje nastavnici mogu lako prilagoditi učenicima različite dobi.

Autorice

Dr. sc. Sara Armstrong je obrazovna savjetnica, autorica i predavačica. Pripremala je i vodila radionice o brojnim temama, uključujući informacijsku pismenost, digitalno pripovijedanje, uvođenje tehnologije, svjetske izvore informacija za obrazovanje i projektno učenje. Pamela Brunskill, mag. educ. je savjetnica iz područja pismenosti, autorica obrazovnih materijala i spisateljica. Surađuje s nastavnicima s ciljem razvijanja djelotvornih komunikacijskih vještina uz pomoć pisanja. Njezini radovi objavljivani su u brojnim časopisima.

Ciljana publika

osnovnoškolski i srednjoškolski knjižničari i nastavnici

Digitalni sadržaji

Digitalnim materijalima možete pristupiti preko adrese: naklada-kosinj.hr/isbn/978-953-6097-22-7/ Nakon toga upišite lozinku koja se nalazi u knjizi. Digitalni materijali sastoje se od dva dokumenta u PDF formatu. To su Radni listovi za učenike i Datoteka za nastavnike.