Djeca s teškoćama u učenju i mentalnim smetnjama

Kako ih prepoznati, razumjeti i pomoći im da postignu uspjeh u školi

Osnovni podaci o knjizi

ISBN:
978-953-6097-19-7
Autor:
Myles L. Cooley
Opseg:
224 str.
Uvez:
meki, šivan u hrptu
Format:
21,6 x 27,8 cm
Cijena:
231,00
Naruči knjigu

"Iz patnje se rađaju najsnažnije duše; najveći karakteri prepuni su ožiljaka."

Kahlil Gibran (Halil Džubran), pjesnik

Opći anksiozni poremećaj, neverbalni poremećaj učenja, distimija, opozicijski prkosni poremećaj, Aspergerov sindrom. Znate li kakvi su to poremećaji? Biste li ih mogli prepoznati? Biste li znali pravilno reagirati?

Inkluzivna nastava uvedena je s najboljim namjerama, ali pred mnogim nastavnicima nalazi se teška zadaća. Moraju pomagati učenicima s mentalnim smetnjama, teškoćama u učenju i srodnim problemima u ponašanju. Učenici koji su prije pohađali specijalne razredne odjele sada se nalaze u vašem razredu. Ako imate osjećaj da niste uvijek spremni za tu zadaću ili ako vam se ponekad čini da joj niste dorasli, budite sigurni da niste jedini koje muče ovakve sumnje.

Ovaj pristupačni i praktični priručnik opisuje teškoće u učenju i mentalne poremećaje koji su česti kod školske djece, objašnjava kako se oni manifestiraju u razredu i nudi savjete o tome kako postupiti (i što ne biste trebali činiti).

Priručnik je namijenjen nastavnicima koji rade u redovitoj nastavi, školskim pedagozima, psiholozima, defektolozima, roditeljima i svima koji rade s djecom i tinejdžerima.

Dr. sc. Myles L. Cooley radi u psihološkoj praksi već više od 30 godina. Provodi psihološku procjenu i pruža terapijsku pomoć djeci, adolescentima i odraslima. Pruža konzultantske usluge školama i prezentira obrazovne programe nastavnicima, stručnjacima za mentalno zdravlje, liječnicima i roditeljima.